ΕΛΛΑΔΑ

Νοικιάζει το πατρικό του ο Καραμανλής

νοικιάζει-το-πατρικό-του-ο-καραμανλής-44191

Eτοιμος να αποχωριστεί έναν ακόμα χώρο ο οποίος είναι συναισθηματικά γεμάτος με μνήμες από τα χρόνια της αθωότητας μέχρι και τα πρώτα του πολιτικά βήματα είναι ο Κώστας Καραμανλής. Μετά το γραφείο της Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, ήρθε η ώρα για το πατρικό σπίτι στη Φιλοθέη. Oπως αποκαλύπτει η Real news, ο πρώην πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε μεσιτικό γραφείο να προχωρήσει στην ενοικίαση ή ακόμα και στην πώληση του ρετιρέ στην οδό Μπιζανίου.

Με την πώληση του γραφείου της Πλουτάρχου έναντι 700.000 ευρώ, το οίκημα της Φιλοθέης έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση περιουσιακό του στοιχείο, μετά το σπίτι στο οποίο διαμένει, στη Ραφήνα.

«Εάν υπάρξει τέτοια πρόταση για το διαμέρισμα βεβαίως μας ενδιαφέρει και το συζητάμε», ήταν η απάντηση που πήραμε από το μεσιτικό γραφείο.
Αρχικά στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, που έχει θέα το Αμερικανικό Κολλέγιο, είχε αναρτηθεί αγγελία με την ένδειξη «πωλείται», ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα η ανάρτηση άλλαξε και έγινε «ενοικιάζεται». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής δεν επιθυμεί να χάσει ένα σεβαστό μηνιαίο εισόδημα που φθάνει -σύμφωνα με την αγγελία- τα 2.400 ευρώ.

Συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν πως ο Κ. Καραμανλής προχωράει στην «εκποίηση» της περιουσίας του λόγω του μεγάλου ποσού που καλείται να πληρώσει για το ειδικό τέλος. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, διαθέτει 14 ακίνητα και κλήθηκε να πληρώσει περίπου 13.000 ευρώ. Το ακριβότερο είναι το ακίνητο της Φιλοθέη και δεύτερο στη λίστα του πόθεν έσχες εμφανίζεται το γραφείο της Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, συνολικού εμβαδού 250 τ.μ. Το σπίτι στη Ραφήνα, η ιδιοκτησία στην Πρώτη Σερρών, διάφορα ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο και συμπληρώνουν τη σχετική λίστα.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο Αλέκος Καραμανλής, ο οποίος ήταν πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης χωματουργικής εταιρείας, αποφασίζει να αγοράσει μια έκταση και να χτίσει τριώροφη πολυκατοικία στην περιοχή της Φιλοθέης. Για την εποχή της ήταν μια πολυτελής κατασκευή με μεγάλα μπαλκόνια, κάτι που δεν συνηθιζόταν εκείνη την περίοδο, αλλά και πισίνα στο πίσω μέρος του κήπου. Η οικογένεια Καραμανλή επιλέγει να μείνει στον τελευταίο όροφο, εμβαδού 222 τ.μ., και βλέπει «πιάτο» όλα τα βόρεια προάστια.

Εκείνη την εποχή ο Κ. Καραμανλής είχε περάσει στη Νομική Αθήνας και έκανε τα πρώτα φοιτητικά και πολιτικά του βήματα μέσω της «γαλάζιας» Νεολαίας. Εκεί συνάντησε ορισμένες φορές και τον θείο του Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον οποίο μοιράστηκε τις πρώτες πολιτικές του ανησυχίες. Είχε το δικό του δωμάτιο, ενώ το υπόγειο της πολυκατοικίας είχε διαμορφωθεί σε γυμναστήριο, το οποίο μοιράζονταν τα δύο αδέρφια, ο Κώστας και ο μεγαλύτερος Γιώργος.

Το μεταπτυχιακό του στις ΗΠΑ αλλά και η εκλογή του το 1989 ως βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν του επέτρεπαν να επισκέπτεται συχνά το σπίτι του στη Φιλοθέη. Ωστόσο, η απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Ν.Δ. άλλαξε τα δεδομένα και ο Κώστας Καραμανλής γίνεται μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μάλιστα, το 1995 του παραχωρείται η πλήρης κυριότητα του ακινήτου. Η οδός Μπιζανίου γίνεται σημείο αναφοράς, καθώς εκεί στήνεται το πρώτο του στρατηγείο, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του του παραχωρεί ένα, χώρο στο γραφείο που ήδη είχε στην οδό Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι.

Στη Φιλοθέη γίνονται οι πρώτες μυστικές συναντήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Κ. Καραμανλής. Αλλωστε βόλευε και η περιοχή, καθώς το πολυσύχναστο Κολωνάκι δεν ευνοούσε επαφές που ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμούσε να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τα ραντεβού εκείνης της εποχής. Κορυφαία στελέχη του κόμματος, βουλευτές, επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι περνούσαν τα βράδια του 1997 από το φωταγωγημένο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Εκεί άρχισε να διαμορφώνεται η στρατηγική που θα ακολουθούσε κατά τις εσωκομματικές εκλογές.

Η μετακόμιση με τη Νατάσα

Μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. και τον γάμο του με τη Νατάσα Παζαΐτη, το 1998, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να μετακομίσει πηγαίνοντας πιο κεντρικά. Νοίκιασε διαμέρισμα στην περιοχή της Καισαριανής, ακριβώς πίσω από το Χίλτον, αλλά δεν έμεινε περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς ο μεγάλος σεισμός της Αθήνας το 1999 τον ανάγκασε να μετακομίσει στη Ραφήνα, στο εξοχικό της οικογένειας Καραμανλή, στο οποίο μένει μέχρι σήμερα. Πριν από τον γάμο τους, ωστόσο, ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή πριν παντρευτούν έμειναν συχνά στη Φιλοθέη, καθώς η σχέση τους άρχισε να γίνεται γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου