ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται στις ανακρίτριες ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαίοπουλος

απολογείται-στις-ανακρίτριες-ο-βουλε-440024

Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καταθέτει τη Δευτέρα ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι, κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε άρση της ασυλίας τους.

Μεταξύ αυτών, οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου