ΕΛΛΑΔΑ

Εκτίμηση αποτελέσματος: Μικρό προβάδισμα στο «όχι»

εκτίμηση-αποτελέσματος-μικρό-προβάδ-439375

Προβάδισμα στο «όχι» δίνουν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τέσσερις δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, χωρίς πάντως να αποτελούν πρόβλεψη ή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος.

Το «όχι» προηγείται με 51,5% έναντι 48,5% για το «ναι» στην προβολή εκλογικού αποτελέσματος (σύνολο απαντήσεων μείον λευκά και άκυρα) που δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Το «όχι» προηγείται με 49% έως 54%, έναντι 46% έως 51% για το «ναι» σε δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις πρώτες δημοσκοπήσεις

Όπως αναφέρει η Guardian, όλες οι δημοσκοπήσεις και των έξι μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, βάζουν το «όχι» στη θέση του οδηγού στο δημοψήφισμα. Ωστόσο, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε γύρω στις εννιά.

«Θα ακούσουμε πολλά νούμερα σήμερα το βράδυ», λέει το BBC, που συνεχίζει λέγοντας πως «πολλές εταιρίες δημοσκοπήσεων διενήργησαν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και συμφωνούν πως το «όχι» προηγείται βραχεία τη κεφαλή».

Το Associated Press αναφέρει πως είναι πιθανή η νίκη του «όχι», αν και η διαφορά με το «ναι» θα είναι μικρή.

Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα αναφέρει πως το «όχι» θα επικρατήσει με ένα ποσοστό της τάξεως του 53%.

«Με τις κάλπες να έχουν κλείσει εδώ και λίγη ώρα, το «όχι» φαίνεται να προηγείται του «ναι». Αυτό αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις των μεγάλων ελληνικών καναλιών, κι όχι τα exit polls», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Reppublica.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου