ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος: Οι όροι για να βγει από τη φυλακή

αποφυλακίζεται-ο-αριστείδης-φλώρος-ο-439235

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέστειλε την ποινή των 21 ετών που εξέτιε για την υπόθεση ENERGA ο Αριστείδης Φλώρος και διέταξε την αποφυλάκισή του με όρους. Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασίλης Χειρδάρης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει, πλέον, τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.

Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθούν θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER.

Οι δικηγόροι του, επίσης, επικαλέστηκαν και την ασφάλειά του και τους κινδύνους που ενδεχομένως να διέτρεχε από τη μαφία των φυλακών.

Ο Αριστείδης Φλώρος πριν ένα χρόνο είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές. Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου