ΕΛΛΑΔΑ

Economist: Ο Τσίπρας, πιο διαλλακτικός πια, χτίζει γέφυρες με Μέρκελ-ΕΕ

economist-ο-τσίπρας-πιο-διαλλακτικός-πια-χτίζ-43796

Στα ελληνικά σχέδια για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αναφέρεται άρθρο του Economist.

Στο άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Ελληνική διάσωση: Όχι τόσο γρήγορα» το άρθρο εκτιμά παράλληλα πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας οικοδομεί γέφυρες με τις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο ενώ επιχειρεί να καθησυχάσει τους δυνητικούς επενδυτές.

Ο Economist περιγράφει τους πρόσφατους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απεμπλοκή από το Μνημόνιο και την τρόικα, που οδήγησαν σε άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων επισημαίνοντας πως «ο κ. Σαμαράς επιμένει ακόμη πως “η εποχή του Μνημονίου” (όπως αποκαλούν οι Έλληνες το πρόγραμμα στήριξης) τελειώνει… ενώ αλλοι επισημαίνουν πως οι προσδοκίες της Ελλάδας σκιάζονται από την πολιτική αστάθεια».

«Την ίδια στιγμή», αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «ο 40χρονος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, χτίζει γέφυρες με τους Ευρωπαϊους ηγέτες στις Βρυξέλλες και με τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο. Εξακολουθεί να πιέζει τους πιστωτές της Ελλάδας να διαγράψουν το μισό τουλάχιστον από το διογκωμένο δημόσιο χρέος, το οποίο πλέον αγγίζει το 175% του ΑΕΠ. Ωστόσο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πλέον η αδιάλλακτη δάδα που το 2012 υποσχέθηκε να σκίσει το “βάρβαρο μνημόνιο” αν έλθει στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε ήσυχα να καθησυχάσει τους πιθανούς επενδυτές οι οποίοι φέρνουν χρήματα από το εξωτερικό ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις μέλος της Ευροζώνης. Μένει να πειστούν και τα hedge funds που πρόσφατα οδήγησαν στη φυγή από τα ελληνικά ομόλογα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου