ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακοποιοί: Διαπιστώνουν προβλήματα στον εφοδιασμό

φαρμακοποιοί-διαπιστώνουν-προβλήμα-437405

Για κινήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διακίνησης των φαρμάκων στην ελληνική αγορά, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για πλαφόν παραγγελιών και παραδόσεις μόνο τοις μετρητοίς από τις φαρμακαποθήκες και χάσμα επικοινωνίας με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Πιο αναλυτικά, με σημερινή επείγουσα επιστολή του ο ΠΦΣ ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι λόγω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας αρχίζουν και πληθαίνουν κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

«Πιο συγκεκριμένα, διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς. Παράλληλα δεχόμαστε καταγγελίες συναδέλφων ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς» αναφέρεται στην επιστολή.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να συγκαλέσει συνάντηση των φορέων του φαρμάκου εντός της εβδομάδας με στόχο την πρόληψη των φαινομένων που μπορεί να επιβαρύνουν την αγορά του φαρμάκου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου