ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη Γερμανία

εμπρηστική-επίθεση-σε-αυτοκίνητο-της-436780

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες, βρισκόταν σταθμευμένο στον δρόμο έξω από την κατοικία του στελέχους της ελληνικής πρεσβείας στην περιοχή Βίλμερσντορφ και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στον στόχο της επίθεσης.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό επίθεσης σε αυτοκίνητο μέλους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Βερολίνο. Τα χαρακτηριστικά της επίθεσης ήταν ίδια με τις προηγούμενες δύο που έχουν καταγραφεί: στόχος ήταν όχημα υπαλλήλου, το όχημα είχε πινακίδες του διπλωματικού σώματος χωρίς όμως να είναι εμφανής η εθνικότητα, ενώ ήταν σταθμευμένο σε αφύλακτο σημείο κοντά στην κατοικία του ιδιοκτήτη/χρήστη.

Στην προηγούμενη επίθεση, που είχε σημειωθεί στις 23 Απριλίου φέτος, είχε αναρτηθεί σχετικό κείμενο λίγες ημέρες αργότερα στην γερμανική ιστοθέση του indymedia.

Ακόμη μία ίδια ενέργεια κατά οχήματος της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Βερολίνο είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρι τώρα λεπτομερή στοιχεία για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου