ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – βόμβα μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο της Δικαιοσύνης

παραίτηση-βόμβα-μετά-τις-καταγγελίε-436447

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων. Αφορμή οι καταγγελίες για βιασμό μίας γυναίκας δικαστή, αλλά και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Στην επιστολή του, φέρεται να χαρακτηρίζει «κατασκευασμένα» όσα του καταλογίζονται. Μάλιστα, κάνει λόγο για προσπάθεια πλήξης της προσωπικότητας και του κύρους του.

Μετά την παραίτηση, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα για το θέμα των καταγγελιών σε βάρος του συγκεκριμένου πρώην λειτουργού της Δικαιοσύνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου