ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης

αποφυλακίζεται-ο-πρώην-βουλευτής-της-436378

Προτού καν συμπληρώσουν ένα χρόνο στη φυλακή, μετά την καταδίκη τους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο ένας μετά τον άλλον, οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταθέτουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε ήδη τις αιτήσεις δύο καταδικασθέντων πρώην βουλευτών, ενώ αντίθετα, άναψε το “πράσινο φως” για να αποφυλακιστεί ο Μιχάλης Αρβανίτης ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβληθεί, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης που κρατείται μέχρι σήμερα και αυτός στις φυλακές Δομοκού, είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τους όρους που τους επιβλήθηκαν, να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο ΑΤ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Παναγιώτη Ηλιούπολο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχνώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Η αντίστοιχη αίτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου