ΕΛΛΑΔΑ

Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το Ρυθμιστικό για την «Αγια-Σοφιά»

η-γραμματεία-συριζα-καταψήφισε-το-ρυθ-436224

Στην καταψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και το περίφημο άρθρο που εμπλέκεται με την τύχη της «Αγια-Σοφιάς», του γηπέδου της ΑΕΚ, καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η απόφαση επί του θέματος του γηπέδου, που ταλάνισε επί μακρόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ελήφθη έπειτα από… ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε χθες μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», τα 21 μέλη της Γραμματείας, τα οποία ψήφισαν για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο προτάσεων στην οθόνη του υπολογιστή τους: της πρότασης 1 και της πρότασης 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 1 είναι η σκληρή γραμμή συνολικής καταψήφισης του Ρυθμιστικού, την οποία στήριξαν η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, η Ανάσα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρούντι Ρινάλντι. Η πρόταση 1, την οποία παρουσίασε προχθές στα μέλη της Γραμματείας ο Αλέκος Καλύβης, φαίνεται μάλιστα ότι πλειοψήφησε οριακά, με το «σκορ» της ψηφοφορίας να καταγράφεται 11-10.

Εχοντας αυτή την απόφαση η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου – αρχιτέκτονας, πρώην διευθύντρια της Πολεοδομίας, αναμένεται να ανακοινώσει την καταψήφιση του Ρυθμιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό στην πρώτη ανάγνωση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασαν διαφορετική άποψη, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το άρθρο 81 και τον δεύτερο να λέει το αντίθετο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου