ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για Μίχο – Κασιδιάρη

προθεσμία-για-μίχο-κασιδιάρη-435415

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έλαβαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος, οι οποίοι προσήλθαν σήμερα ενώπιον των ανακριτριών για συμπληρωματικές απολογίες.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν σε απολογία μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ενώ ο Νίκος Μίχος βαρύνεται επιπλέον και με κατηγορία που αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αμφισβήτησαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, κρατώντας στα χέρια τις άδειες για δυο κυνηγετικά όπλα, δήλωσε: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν, εννέα μήνες μετά, να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά καννιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους έδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Νίκος Μίχος ανέφερε ότι η κατηγορία αφορά ένα πιστόλι που πράγματι κατείχε χωρίς άδεια, για την προστασία του την εποχή που έκανε εμπόριο ζωοτροφών. «Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;» ενώ συμπλήρωσε ότι εκτός από την Κρήτη και τη Μάνη, όλη η Ελλάδα έχει ανάλογα όπλα αλλά δεν πάνε εκεί γιατί «είναι οι ψήφοι πολλοί».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταφερθούν στο Εφετείο για να απολογηθούν ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Χθες, σε κατ’οίκον περιορισμό τέθηκε η βουλευτής του κόμματος και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, ενώ της επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου