ΕΛΛΑΔΑ

Εξαπατούσαν επιχειρηματίες για ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ

εξαπατούσαν-επιχειρηματίες-για-έντα-434675
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο άτομα, τα οποία εξαπατούσαν επιχειρηματίες με τη δήθεν προώθηση των διαδικασιών για την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έναν 63χρονο πολιτικό μηχανικό.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατ’ επάγγελμα, κατά
συνήθεια και κατά συναυτουργία απάτες, απόπειρα απάτης και εκβίασης

Η εγκληματική τους δράση εντοπίζεται από το 2011, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απάτη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί 17 υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών, με το συνολικό παράνομο κέρδος των δραστών να ανέρχεται στις 269.100 ευρώ.

Από αυτές τις περιπτώσεις, έχουν εξιχνιαστεί πλήρως οι παρακάτω:

  • Περίπτωση εταιρείας, η οποία έχει τη διαχείριση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στη Ζάκυνθο, κατά την οποία το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2013, απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των (125.000) ευρώ, για την έγκριση επενδυτικών προγραμμάτων, με επιδότηση ύψους (97.545.000) ευρώ.
  • Περίπτωση επιχειρηματιών στην Αχαΐα, από τους οποίους απέσπασαν τμηματικά, το δεύτερο τρίμηνο του έτους 2014, το χρηματικό ποσό των (6.900) ευρώ, υποσχόμενοι την ένταξη της υπό ίδρυσης επιχείρησής τους, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιδότησης ύψους (300.000) ευρώ.
  • Περίπτωση επιχειρηματιών στην Εύβοια, από τους οποίους απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των (10.900) ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί η επιχείρησή τους, εμπορίας και πώλησης ελαιόλαδου στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε υποτιθέμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους (80.000) ευρώ.
  • Περίπτωση εταιρείας στη Χαλκίδα, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν τμηματικά από τους επιχειρηματίες το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς τη δυνατότητα ένταξης της ανωτέρω επιχείρησης σε χρηματοδοτικά προγράμματα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους από (100.000-185.000) ευρώ.
  • Περίπτωση εταιρείας στην Αττική, κατά την οποία απέσπασαν από τους ιδιοκτήτες της το χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς την δυνατότητα ένταξης της εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).
  • Περίπτωση επιχειρηματία – ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αιγάλεω Αττικής, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (10.800) ευρώ, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι έχουν την δυνατότητα να εντάξουν την επιχείρησή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου