ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή κριτική Φερχόφστατ: Βάλτε τέλος στα προνόμια Στρατού και Εκκλησίας

σκληρή-κριτική-φερχόφστατ-βάλτε-τέλο-433946

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, επειδή δεν υποβάλλει «συγκεκριμένες προτάσεις» κατά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές άσκησε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων (ALDE) Γκι Φερχόφστατ.

Μεταξύ άλλων, ο Φερχόφστατ ζήτησε από τον έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μετατροπή των δημόσιων τραπεζών, άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων για τους νέους, να βάλει τέλος στα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα προνόμια των ελληνικών νησιών και των πολιτικών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ο βέλγος πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για το χρέος».

«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που θα υποστούν πλήγμα από το Grexit. Πρέπει να προχωρήσετε σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει να πείτε ότι θέλετε να πατάξετε το πελατειακό κράτος. Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθεσία. Ήταν τυχαίοι οι διορισμοί δικών σας στελεχών στα υπουργεία;» ρώτησε.

«Η πολιτική ελίτ στη χώρα σας δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν έχετε κάνει καμία. Είμαι εκνευρισμένος επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια υπνοβατούσαμε προς το Grexit και τώρα πια τρέχουμε προς τα εκεί με τα μάτια ανοικτά ενώ χειροκροτούν οι ακραίοι» είπε.

«Κερδίσατε τις εκλογές και το δημοψήφισμα. Είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για το χρέος, θα το παραδεχθώ. Αλλά πρέπει εσείς να δείξετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

«Πώς θέλετε να μείνετε στην Ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έφερε την καταστροφή και φτώχυνε τη χώρα; Ή ως ένας επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Χαρίλαος Τρικούπης;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δείξτε ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ψευτοπροφήτης» τόνισε ο Φερχόφστατ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου