ΕΛΛΑΔΑ

Ενημερώθηκαν οι ανακρίτριες για την επίθεση χρυσαυγιτών στους φωτορεπόρτερ

ενημερώθηκαν-οι-ανακρίτριες-για-την-ε-433601

Το πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, κάλεσαν σε κατάθεση οι ανακρίτριες της υπόθεσης της ΧΑ, σχετικά την επίθεση χρυσαυγιτών στη φωτορεπόρτερ Σιμέλα Παντζαρτζή και στον συνάδελφό της Γιάννη Κέμμο, έξω από το εφετείο, όπου επρόκειτο να μεταχθούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές της, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, προκειμένου να απολογηθούν.

Για την επίθεση και τον τραυματισμό των δύο φωτορεπόρτερ ενημερώθηκαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης και για τον λόγο αυτόν κάλεσαν τον κ. Λώλο, που βρέθηκε στο εφετείο μετά το περιστατικό.

Οι συνεργαζόμενες ενώσεις στον χώρο του Τύπου καταδίκασαν την αναίτια επίθεση. «Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν αρκέστηκαν αυτή τη φορά σε λεκτικές ύβρεις, πετροπόλεμο και απειλές κατά των λειτουργών των ΜΜΕ. Προχώρησαν και σε βιαιοπραγίες, χτυπώντας γυναίκα φωτορεπόρτερ, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να διαλύσουν τη φωτογραφική της μηχανή, επιτέθηκαν σε συνάδελφο φωτορεπόρτερ και ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον κλώτσησαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο.

»Σε όλη αυτή την επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοί μας η αστυνομία ήταν απούσα παρά την παρουσία της, αφού οι αστυνομικοί ήταν θεατές σε όλο αυτό το σκηνικό».

Οι ενώσεις διαμηνύουν «προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας».

Ζητούν, τέλος, «άμεση συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια».

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) «απαιτεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου από τους χρυσαυγίτες τραμπούκους και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να τους τρομάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες αποκαλύπτουν την εγκληματική νοοτροπία και δράση των συγκεκριμένων προσώπων».

Απερίφραστα καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ «την επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των δύο φωτορεπόρτερ», σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για άλλη μια φορά έδειξε στην ελληνική κοινωνία το πρόσωπο τους τέρατος που πλέον δεν κρύβει».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου