ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε τρένο στη σήραγγα των Τεμπών (εικόνες)

φωτιά-σε-τρένο-στη-σήραγγα-των-τεμπών-ε-433019

Με καθυστερήσεις τα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη

Στις φλόγες τυλίχτηκαν την Πέμπτη το πρωί δύο βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας μέσα στη σήραγγα των Τεμπών. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, όπως και όλη η τοπική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Το περιστατικό κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι πυροσβέστες επιχειρούσαν υπό δύσκολες συνθήκες, μέσα στη σήραγγα.

Η εμπορική αμαξοστοιχία είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και παρέμεινε για αρκετές ώρες ακινητοποιημένη μέσα στη σήραγγα, περίπου 2 χλμ. από την έξοδό της.

Είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ουγγαρία. Λόγω του συμβάντος όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διακόπηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο σημείο αυτό μέχρι και τις 5 το απόγευμα που άνοιξε ο σταθμός Νέων Πόρων, προκειμένου να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή με διακλαδώσεις, προς Θεσσαλονίκη, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα γίνονταν χωρίς κανένα πρόβλημα μόνο προς Αθήνα.

Η ομαλή κυκλοφορία των δρομολογίων αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες μέρες και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στη γραμμή που πρέπει να ξηλωθεί σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων για να αντικατασταθεί.

Πηγή φωτογραφιών: onlarissa

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου