ΕΛΛΑΔΑ

Ρυθμίσεις κατά της αδήλωτης εργασίας

ρυθμίσεις-κατά-της-αδήλωτης-εργασίας-43124

Την κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Βρούτσης, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παράταση λειτουργίας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για εκκαθάριση των ΟΕΚ- ΟΕΕ.

Το νομοθέτημα θα ρυθμίζει επίσης θέματα του νέου ΟΑΕΔ και θα περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση των καταχρηστικών συντάξεων, τη συνέχιση της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών, την επιδότηση επιτοκίου για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τη διατήρηση της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, η διατήρηση της χρηματοδότησης αφορά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία, ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτήρισε απαραίτητη την παράταση στην λειτουργία της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής, ενώ την αντίθεσή του στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, επανέλαβε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Α. Κεδίκογλου, καθώς και ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, υπό την προϋπόθεση να τηρηθεί η δέσμευση του υπουργείου για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νέο ΟΑΕΔ. Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει μόνο για απολύσεις εργαζομένων.

«Ναι» στην παράταση του έργου της Διοικούσας Επιτροπής είπε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης, άφησε όμως αιχμές για καθυστέρηση στο έργο της. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, τασσόμενος στο πλευρό τους και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου