ΕΛΛΑΔΑ

Κατέθεσαν οι φωτορεπόρτερ που δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες

κατέθεσαν-οι-φωτορεπόρτερ-που-δέχθηκ-430596

Στις ανακρίτριες που εξετάζουν την υπόθεση της ΧΑ, κατέθεσαν τη Δευτέρα οι δύο φωτορεπόρτερ που δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή έξω από το Εφετείο. Μαζί τους κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.

Οι φωτορεπόρτερ Συμέλα Πανταρτζή και Γιάννης Κέμμος τραυματίστηκαν ελαφρά από χρυσαυγίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ενόψει της μεταγωγής των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι δύο φωτορεπόρτερ και ο πρόεδρος της ένωσής τους Μάριος Λώλος κατέθεσαν στις ανακρίτριες Κλάππα και Δημητροπούλου τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και για προηγούμενες επιθέσεις που είχαν δεχθεί από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχθηκαν τον Ιανουάριο δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ μετά την προφυλάκιση των βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Μάλιστα οι χρυσαυγίτες είχαν εκτοξεύσει μπουκάλια σε βάρος δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης στη διάρκεια ζωντανού ρεπορτάζ.

Οι φωτορεπόρτερ αναφέρθηκαν επίσης στην επίθεση, λεκτική και σωματική, που είχαν δεχθεί εκπρόσωποι του Τύπου από τον βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη στην Ευελπίδων. Ο βουλευτής είχε χτυπήσει εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, έπειτα την απολογία του για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τρεις μάρτυρες χαρακτήρισαν επίσης «παρούσα-απούσα» την Αστυνομία σε ανάλογα περιστατικά, ενώ κατήγγειλαν στις ανακρίτριες πως όταν καλύπτουν γεγονότα που αφορούν τη Χρυσή Αυγή βιντεοσκοπούνται από μέλη του κόμματος, κάτι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο ελληνικό κόμμα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου