ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» στη Βουλή

συγγενείς-μελών-των-πυρήνων-της-φωτι-429589

Πάνω από δέκα πολίτες βρέθηκαν από χθες το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ σε δύο από τα ειδικά θεωρεία της Ολομέλειας του Σώματος προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τον Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν κάποιοι από τις καθιερωμένες επισκέψεις που γίνονται στη Βουλή, αλλά είχαν άμεσο ενδιαφέρον για τη συζήτηση και ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Πρόκειται για στενούς συγγενείς των προφυλακισμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και προσήλθαν ώστε να παρακολουθήσουν το νομοσχέδιο που αφορά -μεταξύ άλλων- και τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν πως η έλευση των συγκεκριμένων ανθρώπων στη Βουλή πραγματοποιήθηκε έπειτα από άδεια που εξασφαλίστηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα του νομοσχεδίου και οι ρυθμίσεις του ήταν του άμεσου ενδιαφέροντός τους. Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρεται σε αλλαγές στον Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, στις οποίες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα οδηγηθούν και κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση. Σημειώνεται επίσης πως, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, στα εν λόγω σωφρονιστικά ιδρύματα θα επιβάλλονται αυστηρότερες συνθήκες κράτησης, καθώς οι κρατούμενοι δεν θα έχουν επισκεπτήρια, τηλεφωνικές επικοινωνίες κ.ά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου