ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση του ν/σ για τη «μικρή ΔΕΗ»

ξεκινά-το-απόγευμα-η-συζήτηση-του-ν-σ-γι-429520

Με την ψήφιση του, κατά πλειοψηφία, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Α΄ Θερινό Τμήμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την Β΄ ανάγνωση του, διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ, έκανε λόγο για «εκπληκτικά επιθετική ρητορική του, με βαθύτατα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά». «Κραυγές, συνθήματα, δημαγωγίες και λαϊκισμοί υπάρχουν μόνο στην ανυπαρξία επιχειρημάτων και στην αδυναμία τεκμηρίωσης τους», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «τερατούργημα» το νομοσχέδιο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιστράτευση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου