ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη ταξιδιωτικού γραφείου της Αθήνας με σχολικές εκδρομές

απάτη-ταξιδιωτικού-γραφείου-της-αθήν-429491

Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από διάφορες περιοχές της χώρας εξαπατήθηκαν από τους υπεύθυνους ταξιδιωτικού γραφείου της Αθήνας, πληρώνοντας για σχολικές εκδρομές που δεν έγιναν ποτέ.

Οι διευθυντές των σχολείων πλήρωσαν στο γραφείο προκαταβολές που πήραν από τους γονείς των μαθητών, αλλά λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία της εκδρομής λάμβαναν ειδοποίηση ότι αυτή ματαιώνεται. Έψαχναν να βρουν τους ιδιοκτήτες του πρακτορείου, αλλά αυτοί είχαν ήδη κλείσει το γραφείο και είχαν γίνει άφαντοι, «τσεπώνοντας» τις προκαταβολές. Το συνολικό ύψος της απάτης έφτασε τις 51.970 ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελίες από τους διευθυντές τεσσάρων δημοτικών σχολείων της πόλης που πλήρωσαν για εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αθήνα, οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε πως είχαν εξαπατηθεί με τον ίδιο τρόπο οι μαθητές άλλων πέντε σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Πάτρας, της Μεσσηνίας και της Αττικής, για εκδρομές στο εξωτερικό (στο CERN, στην Ιταλία και αλλού). Επίσης, είχε εξαπατηθεί ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου των Ιωαννίνων, που δεν πληρώθηκε για την διαμονή των μαθητών σε εκδρομή που πραγματοποιήθηκε.

Σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 49χρονου, μιας 58χρονης και του 42χρονου γιου της δεύτερης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου