ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργία 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας

σε-απεργία-800-πακιστανοί-εργάτες-γης-στ-427594

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην 5η ημέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, αστυνομικοί εισβάλλουν στις κατοικίες τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους ξυλοκοπούν.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, τέσσερις μετανάστες εργάτες γης από τη Σκάλα μαζί με τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλαν σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως είπαν, εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους ζουν σε σπίτια – «κοτέτσια» έναντι 50 ευρώ το μήνα, ενώ δεν τους επιτρέπεται να κάτσουν στις καφετέριες και στην πλατεία ή να πάνε για μπάνιο στην παραλία.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι είναι δεκάδες τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων και αστυνομικών επιδρομών στα σπίτια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μένουν απλήρωτοι.

Την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο των εργατών και πορεία από το δημαρχείο προς το αστυνομικό τμήμα. Οι μετανάστες κατήγγειλαν επωνύμως αστυνομικούς της περιοχής για άσκηση σωματικής βίας και τον δήμαρχο Ευρώτα για ρατσιστική συμπεριφορά.

Οι μετανάστες ζητούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση από όλους και χαρτιά ώστε να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.

Η Argoliki.gr δημοσιοποίησε βίντεο από το συλλαλητήριο:

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου