ΕΛΛΑΔΑ

Στις ανακρίτριες ο Ηλίας Κασιδιάρης

στις-ανακρίτριες-ο-ηλίας-κασιδιάρης-426589

Στις ανακρίτριες προσέρχεται σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας, Κασιδιάρης, για συμπληρωματική απολογία στην κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Εν τω μεταξύ προσωρινά ελεύθερος, αλλά σε κατ΄οίκον περιορισμό και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, είναι από χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, καθώς μετά τη συμπληρωματική απολογία του διαφώνησαν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, με τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο, για την προφυλάκισή του ή όχι.

Τη διαφωνία των ανακριτριών, που είχαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να προφυλακιστεί και του εισαγγελέα, που πρότεινε κατ΄ οίκον περιορισμό, θα επιλύσει το συμβούλιο εφετών, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελ. Ζαρούλια.

Υπόμνημα

Ο Ν. Μίχος απολογήθηκε συμπληρωματικά με υπόμνημα, κατηγορούμενος για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα, καθώς και για μικροποσότητα χασίς που βρέθηκε στο σπίτι του. Ο βουλευτής αρνήθηκε την κατηγορία και παραδέχτηκε ότι «ο μοναδικός λόγος κατοχής των όπλων που βρέθηκαν στην οικία μου είναι η προσωπική μου ασφάλεια.

Ο λόγος αυτός αφορά τόσο στην προηγούμενη επαγγελματική μου δραστηριότητα (μεγάλη επιχείρηση ζωοτροφών σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωργικούς συνεταιρισμούς) όσο και τις απειλές κατά της ζωής μου που έχω δεχτεί κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», ενώ για το χασίς υποστήριξε ότι ανήκε στον προηγούμενο ενοικιαστή.

Ο συνήγορός του Γ. Ζωγράφος δήλωσε ότι υπάρχει νομικό ζήτημα που δεν επιτρέπει προσωρινή κράτηση για στοιχεία που ήταν γνωστά εξαρχής στους ανακριτές.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου