ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία με τους εταίρους η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ

δεν-θα-ψηφίσει-τη-νέα-συμφωνία-με-τους-ε-426431

Πολιτικές ανατροπές προκαλεί η νέα συμφωνία που φέρνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσανατολίζεται στην μη στήριξή της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης, που ψήφισαν «παρών» στην εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και οι βουλευτές που κινούνται στον ίδιο χώρο, δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, ενώ αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του καθένα να επιλέξει πώς θα εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτήν, αν δηλαδή θα ψηφίσει «όχι», ή «παρών», ή θα απέχει από την ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή ο κ. Λαφαζάνης δεν φέρεται πρόθυμος να παραιτηθεί αυτοβούλως από υπουργός εκτός, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εάν του το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες στο κυβερνών κόμμα και τείνουν να λάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας καθώς είναι πολλοί οι βουλευτές που αντιδρούν στην οδυνηρή συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Χουντής από βουλευτής. Ωστόσο, αν και ο κ. Χουντής βρίσκεται κοντά στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφασή του αυτή από την γενική κατεύθυνση που εμφανίζεται έτοιμη να ακολουθήσει η «τάση» του.

Βεβαίως, ο κ. Χουντής ήταν μεταξύ των δεκαπέντε βουλευτών της πλειοψηφίας που αν και υπερψήφισαν την εξουσιοδότηση της Βουλής προς τον πρωθυπουργό, είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα στηρίξουν συμφωνία που θα περιλαμβάνει «εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης».

Ο κ. Χουντής ως επιλαχών θα διαδεχθεί στην ευρωβουλή τον Μ. Γλέζο, ενώ την θέση του στην Β΄ Αθηνών καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γ. Κυρίτσης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου