ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκόβει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά

ξεκόβει-τα-σενάρια-συνεργασίας-με-συρ-433

Σε οριακό σημείο φαίνεται πως έχουν φτάσει οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το ενδεχόμενο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας τους μοιάζει απίθανο. Ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι οι αναφορές της Φώφης Γεννηματά στο κλείσιμο της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει εξελιχθεί σε δεξί χέρι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας επιπροσθέτως πως το μέλλον της Ελλάδας έχει αφεθεί στα χέρια μαθητευόμενων μάγων. Επίσης, έκανε λόγο για «αριστεριστές στις αυταπάτες αλλά νεοφιλελεύθερους στις νομοθετικές πράξεις με τη βοήθεια ακροδεξιάς απόληξης».

Επίσης, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται σε στελέχη της Κεντροαριστεράς, ώστε να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα όταν αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Θέλουμε όλα τα στελέχη κοντά μας, συμμέτοχους στην προσπάθειά μας. Εκτός από εκείνους που αγωνιούν μόνο για μία καρέκλα της εξουσίας. Αυτούς τους χαρίζουμε στους άλλους. Ας τους έχουν, να τούς χαίρονται» είπε δηκτικά, ενώ ανάλογη επισήμανση είχε κάνει μία ημέρα πριν από το βήμα της Συνδιάσκεψης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα Νέα, και το Μαξίμου εμφανίζεται απρόθυμο να επιδιώξει πλέον συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ. «Θα πάμε μόνοι μας δεν θέλουμε κανέναν» λένε στελέχη του Μαξίμου, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει στους συνομιλητές του ότι «τώρα που έχουν περάσει τα δύσκολα δεν έχουμε την ανάγκη κανενός».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου