ΕΛΛΑΔΑ

Θέλουν να κρατήσουν τον κροκόδειλο στην λίμνη του φράγματος Ποταμών!

θέλουν-να-κρατήσουν-τον-κροκόδειλο-στ-425842

Ο πρώτος κροκόδειλος στην Ευρώπη που ζει σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των ειδικών, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας στον Αντ1 το πρωί της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι έχει εκδηλωθεί η διάθεση να βοηθήσουν ευρωπαίοι ειδικοί τόσο στον εντοπισμό όσο και στην διαδικασία απόφασης για την μετέπειτα τύχη του.

Κλειδί για την εκδήλωση αυτού του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι ο κροκόδειλος μπορεί να βρίσκεται ελεύθερος στην τεχνητή λίμνη για μεγάλο διάστημα, ακόμη και του ενός έτους.

«Μας έχει βάλει σε σκέψεις. Αν ισχύει αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε» είπε ο κ. Μαμαγκάκης, σημειώνοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση εξετάζεται η πιθανότητα παραμονής του ζώου στο χώρο στον οποίο φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί.

Φυσικά, έσπευσε να «καθησυχάσει» τους πιο… ανήσυχους ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πλήρη ελευθερία, αλλά περιορισμό εντός εύλογων ορίων εντός και γύρω από τη λίμνη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου