ΕΛΛΑΔΑ

Διαγράφηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Ψαριανός-Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μάρκου

διαγράφηκε-από-τη-δημαρ-ο-ψαριανός-ανε-425480

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ετέθη ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία μόλις αναγνώστηκε στο Α’ Θερινό Τμήμα. Νωρίτερα, την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είχε δηλώσει με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη και του κόμματος Φώτη Κουβέλη, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Μάρκου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται ότι «ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με την σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ” έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην ΚΟ, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές αποφάσεις».

Νωρίτερα, την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη και του κόμματος Φώτη Κουβέλη, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Μάρκου.

Στην επιστολή, η κ. Μάρκου επικαλείται τους λόγους για την απόφασή της να αποχωρήσει από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων τη διαφωνία της για τη συνεργασία με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς κι οχι με υγιείς πολιτικές δυνάμεις, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενω κάνει λόγο για την κυριαρχία στο κόμμα ενός παλαιοκοματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού.

Επίσης, σημειώνει ότι διαπίστωσε “διάλογο κωφών” για τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές που αναπαραγάγει ενα κλίμα χωρίς προοπτική. Δηλώνει τέλος, ότι ως ανεξάρτητη θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού προοδευτικού πόλου.

«Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για «στερεότυπες και βαρετές εμμονές», είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου