ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσηκωμός στην Κρήτη για τα χημικά της Συρίας

ξεσηκωμός-στην-κρήτη-για-τα-χημικά-της-424663

Με κινητοποιήσεις και εν πλω διαμαρτυρίες, «νηοπομπή» και αποκλεισμό της ναυτικής βάσης στη Σούδα αντιδρούν οι φορείς της Κρήτης στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Οι ίδιοι καλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών να αποτρέψουν την επιχείρηση υδρόλυσης των τοξικών χημικών όπλων στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων καταγγέλλουν ως αυθαίρετη την ενέργεια καταστροφής των χημικών όπλων στη γειτονιά της Κρήτης, τονίζοντας ότι «είναι έγκλημα κατά της φύσης και της ανθρώπινης ζωής να μεταβάλλεται συνεχώς η Μεσόγειος σε χαβούζα κάθε μορφής αποβλήτων».

Παράλληλα εκφράζουν την αντίδρασή τους καθώς οι διεθνείς οργανισμοί αγνοούν τη διεθνή κατακραυγή και ότι οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και των φορέων του νησιού για τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου στο πλοίο πριν από την υδρόλυση με την παρουσία εκπροσώπων του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε παγκρήτια συνάντησή τους οι επιτροπές αγώνα αποφάσισαν ένα «θερμό» δεκαήμερο κινητοποιήσεων με σημείο αναφοράς τον τριήμερο αποκλεισμό της ναυτικής βάσης της Σούδας, από 19 έως 21 Ιουλίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου