ΕΛΛΑΔΑ

Στάση αναμονής από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των λιμενεργατών

στάση-αναμονής-από-τους-συνδικαλιστι-424605

Στάση αναμονής τηρούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών. Όπως σημειώνουν περιμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί τελικά από την κυβέρνηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης και αναλόγως θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αναφέρουν ακόμη ότι καθημερινά παρακολουθούν τις εξελίξεις και για τις αλλαγές που αναμένονται στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες μέσω ανακοίνωσης. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουν, προς πάσα κατεύθυνση, πως ο αγώνας τους κατά των ιδιωτικοποιήσεων είναι δεδομένος.

Εν τω μεταξύ η Εθνική Ομοσπονδία Λιμένων (Federation National des Ports et Docks) του CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) της Γαλλίας απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τους έλληνες λιμενεργάτες με αφορμή το δημοψήφισμα και απευθύνει χαιρετισμό σε όσους επέλεξαν να ψηφίσουν το “Οχι” λέγοντας ότι «το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι μια ελπίδα για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών και τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις αυτής της Ευρώπης, που βρίσκεται στην υπηρεσία του χρήματος. Αυτή η μάχη πρέπει να διευρυνθεί ώστε να επιτευχθεί ο πραγματικός μας στόχος που είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας σε μια κοινωνία στην υπηρεσία του ανθρώπου».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου