ΕΛΛΑΔΑ

«Σεσημασμένος» ο χειρουργός του Ευαγγελισμού: Είχε ζητήσει από άπορο 2.000€

σεσημασμένος-ο-χειρουργός-του-ευαγ-424516

Απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη «δράση» του καρδιοχειρουργού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο οποίος έχει τεθεί από χθες σε αργία ενώ του έχει ασκηθεί δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του «Κοινωνία Ώρα Mega» ο συνταξιούχος καρδιοπαθής, η καταγγελία του οποίου οδήγησε στη επ’ αυτοφόρω σύλληψη του επίορκου χειρουργού, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας κοινός εκβιαστής και τίποτα άλλο. Μου ζητούσε εκβιαστικά ’’φακελάκι’’ προκειμένου να με χειρουργήσει».

Ο συνταξιούχος ασθενής, διηγούμενος την περιπέτειά του, ανέφερε πως πήγε στον Ευαγγελισμό με έμφραγμα, και ο εν λόγω καρδιοχειρουργός του ζήτησε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει.

Παρότι ο ίδιος του ξεκαθάρισε ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχος και δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα, ο γιατρός ήταν ανένδοτος και του απάντησε ότι δεν θα μπορέσει να τον χειρουργήσει, παρά την κατάσταση της υγείας του.

Οι… απαιτήσεις του καρδιοχειρουργού ήταν γνωστές στο νοσοκομείο. Πριν από λίγες εβδομάδες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ενημέρωσε τη διοίκηση ότι οικείος του, κάτοχος βιβλιαρίου απορίας, που διακομίστηκε στην κλινική και χρειαζόταν επέμβαση, βρέθηκε αντιμέτωπος με απαίτηση για «φακελάκι» 1.500 ευρώ.
Εντωμεταξύ, όπως αποκάλυψε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γιατρός στο επάγγελμα κ. Κώστας Μαρκόπουλος, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος καρδιοχειρουργός απαιτούσε ανάλογα ποσά προκειμένου να χειρουργήσει άρρωστους συμπολίτες του. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή (Βήμα FM), ο κ. Μαρκόπουλος περιέγραψε ένα περιστατικό προ δύο μηνών με πρωταγωνιστή έναν γνωστό του, ο οποίος μετά από έμφραγμα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση «ανοικτής καρδιάς». Παρότι ο άνθρωπος διέθετε βιβλιάριο απορίας, ο κατηγορούμενος γιατρός του ζήτησε 2.000 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει, αρνούμενος να το πράξει σε διαφορετική περίπτωση.

Τότε ο κ. Μαρκόπουλος είχε ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς όμως, όπως είπε, ο ασθενής ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω του εκβιασμού, είχε αρνηθεί να πληρώσει το ποσό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ώστε να γίνει τότε η σύλληψη.

Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλοντα, η διοίκηση του «Ευαγγελισμός» του είχε απευθύνει τότε αυστηρές συστάσεις, τις οποίες ο κατηγορούμενος γιατρός αγνόησε για να φτάσουμε στη Δευτέρα στη σύλληψή του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου