ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων φιλοξενεί άρθρο για το ελληνικό start up Medicinno

αμερικάνικο-πρακτορείο-ειδήσεων-φιλ-424082

Το αμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων newswise φιλοξενεί άρθρο σχετικό με το ελληνικό start up Medicinno, το οποίο δημιουργήθηκε από τον τον Δρ.Δημητρη Καμαργιαννη και αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τον χώρο της υγείας.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «μια πρωτοπόρα και μοναδική παγκοσμίως πλατφόρμα με σκοπό να θέσει νέα δεδομένα στη συνεργασία μεταξύ ιατρών και φαρμακοποιών».

«Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έχουν πολλά κοινά σημεία στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Το 97% των γιατρών και των φαρμακοποιών συμφωνούν ότι θα πρέπει να συνεργάζονται πιο στενά για το συνολικό καλό των ασθενών. Βάσει ερευνών επίσης, το 80% των ασθενών απαιτεί την ύπαρξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των δύο αυτών κλάδων. Περισσότεροι από το 75% αυτών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να συνεργάζονται με τους γιατρούς σε θέματα επαναλαμβανόμενης συνταγογράφησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών» αναφέρει το άρθρο.

Το newswise.com επισημαίνει ότι «η νέα πλατφόρμα, www.medicinno.com, πρωτοπόρα παγκοσμίως, φέρνει σε επαφή τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς με σκοπό να μοιραστούν την επαγγελματική τους τεχνογνωσία και εξειδίκευση, καθώς και να μένουν ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις των επιστημών υγείας. Επιπροσθέτως, έμπειροι και καταξιωμένοι γιατροί και φαρμακοποιοί, μέσω της υπηρεσίας Senior Doctor Services, θα προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε συναδέλφους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι τα νησιά κ.λπ. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επιπλέον ιατρικά και φαρμακευτικά βίντεο τα οποία συντελούν στη διάδοση και αύξηση των επιστημονικών γνώσεων και πληροφοριών των επαγγελματιών του κλάδου της υγείας».

«Οι διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ ιατρών και φαρμακοποιών θα μπορούν να έχουν και τη συνδρομή και συμβολή των φαρμακευτικών εταιριών. Οι εταιρίες θα συμμετέχουν ισότιμα, είτε παρουσιάζοντας νέα φαρμακευτικά προϊόντα, είτε συμμετέχοντας απευθείας στις συζητήσεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», καταλήγει το δημοσίευμα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου