ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα 30 Γερμανοί αστυνομικοί για την επαναπροώθηση προσφύγων

στην-ελλάδα-30-γερμανοί-αστυνομικοί-για-42397

Όπως προκύπτει από την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Rheinische Post του Ντίσελντορφ, στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή λίγοι μόνο εκ των 300 υπαλλήλων και 200 αστυνομικών, τους οποίους δεσμεύτηκε να στείλει η Γερμανία για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σημερινό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, βρίσκονται επί τόπου μόνο ο πρόεδρος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων Άλμπρεχτ Μπρεμ, ως «ειδικός απεσταλμένος» της γερμανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Έχει «προς υποστήριξή του δύο ή τρεις ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, ενώ επιπλέον, έχει αποσταλεί στην Ελλάδα μια ομάδα προεργασίας αποτελούμενη από τέσσερις συνεργάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

Οκτώ ακόμα συνεργάτες της BAMF θα ξεκινήσουν, δε, σήμερα Δευτέρα (04/04) την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκτός τούτου 30 Γερμανοί αστυνομικοί υποστηρίζουν από σήμερα την επαναπροώθηση προσφύγων επί τόπου και έως το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν 100.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου