ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΑμεΑ: Ζητεί παρέμβαση Παπούλια για να δεχτεί το ΑΠΘ τυφλό μαθητή

εσαμεα-ζητεί-παρέμβαση-παπούλια-για-ν-418394

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο με την εισαγωγή τυφλού μαθητή στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο 19χρονος αριστούχος προέρχεται από οικογένεια τυφλών και έχει δύο μικρότερους αδελφούς, ηλικίας 18 και 11 ετών, εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος έχει κανονική όραση.

Καταγγελία για άρνηση του ΑΠΘ να δεχτεί τυφλό μαθητή
Διεκδικώ το αυτονόητο, λέει ο τυφλός μαθητής που θέλει να σπουδάσει Φυσική
Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, έχει δηλώσει πως «δεν είναι προσωπικό» το ζήτημα, αλλά αφορά τα γενικά κριτήρια που θέτει το τμήμα για την εισαγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ό,τι αφορά την ικανότητά τους να το παρακολουθήσουν.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής και ο υποψήφιος φοιτητής παραμένει αποκλεισμένος από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Με την επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητεί από τον Κάρολο Παπούλια να προτείνει την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, με το οποίο καθορίζεται ότι τα τμήματα των σχολών αποφασίζουν σε ποιους πάσχοντες θα επιτρέπεται να φοιτήσουν, αποκλείοντας κατά το δοκούν υποψήφιους με αναπηρίες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου