ΕΛΛΑΔΑ

«Κακή» η συμφωνία για την Ελλάδα για περισσότερους από τους μισούς Γερμανούς

κακή-η-συμφωνία-για-την-ελλάδα-για-πε-416652
Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θεωρούν πως η συμφωνία με την Ελλάδα είναι «κακή». Ταυτόχρονα πολλοί θα προτιμούσαν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και όχι να της δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν από δημοσκόπηση της κυριακάτικης εφημερίδας Welt am Sonntag.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και για τη χορήγηση βοήθειας.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς tο χαρακτήρισε «πολύ κακό». Επιπλέον, το 27% των Γερμανών το κρίνει «μάλλον θετικό» και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα «θετικό».

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.380 ατόμων και δείχνει επίσης μια έλλειψη ενθουσιασμού για την απόφαση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 48% των Γερμανών θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσαν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Επίσης, άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου