ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει την απεργία-αποχή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενάντια στην αξιολόγηση

συνεχίζει-την-απεργία-αποχή-η-π-ο-ε-ο-τ-α-415746

Απέναντι στις αξιολογήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2020 συνεχίζει να τάσσεται η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α, καλώντας όλους τους εργαζομένους σε συνέχιση της απεργίας-αποχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου αναφέρει:

Με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/15/οικ.13594/2-7-2021), που αναφέρεται στη διενέργεια της αξιολόγησης για την περίοδο του 2020, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απέχουν μαζικά από την διαδικασία και να συμμετάσχουν δυναμικά στην Απεργία-Αποχή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι, η διαδικασία αυτή, ειδικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), δεν έχει στόχο την βελτίωση των δομών και των συνθηκών εργασίας στους Ο.Τ.Α. και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Στοχεύει μόνο στη χειραγώγηση και στην τρομοκρατία των συναδέλφων, αγνοώντας επιδεικτικάτα πραγματικά προβλήματα που φάνηκαν με ιδιαίτερη ένταση στην πανδημία, όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους ώστε να καταθέσουν τις δηλώσεις αποχής (ατομικά) στους Πρωτοβάθμιου Συλλόγους, οι οποίοι με την σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού.

Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά:

Με απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη όλοι οι εργαζόμενοι.

Η μη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης των αξιολογούμενων δεν επηρεάζει την συμμετοχή τους στις αναμενόμενες διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων, καθώς δεν θα προσμετρηθούν στην πρώτη εφαρμογή και επιπρόσθετα υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν, όπως πρόσφατα η υπ ́ αριθμ.: 559/2020 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρισμένη ως μορφή απεργίας. Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. μπορούμε για ακόμη μια φορά να αποδείξουμε πως με τη μαζική και διεκδικητική μας στάση να νικήσουμε και να δικαιωθούμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου