ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα για την ένταξη αποφοίτων των σχολών Μαθητείας στην αγορά εργασίας

οαεδ-πιλοτικό-πρόγραμμα-για-την-ένταξ-415691

Πιλοτικό πρόγραμμα, με την επωνυμία «Συμμαχία για την Εργασία», έθεσαν σε εφαρμογή από κοινού ο ΟΑΕΔ και οι εταιρείες ManpowerGroup, η ΜΕΝΟΝ Network και η ΜΚΟ Praksis.

Πρόκειται τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινό στόχο την ένταξη νέων ανέργων απόφοιτων σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει 200 νέους άνεργους πτυχιούχους των επαγγελματικών σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, παρουσίασαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ο διοικητής του οργανισμού Θ. Αμπατζόγλου, η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθ. Θεοδωρίδου και η πρόεδρος της ManpowerGroup Greece Β. Κουσία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία», επιλέχθηκε πρώτο – μεταξύ 53 προτάσεων που αξιολογήθηκαν – και εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «PARES», η οποία ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών, μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπηρεσιών απασχόλησης.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 17 μηνών, έχει ως στόχο την ομαλή και βιώσιμη μετάβαση 200 ανέργων νέων αποφοίτων των σχολών Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) στην αγορά εργασίας και τη διατήρηση τουλάχιστον 60 εξ’ αυτών -για τουλάχιστον έξι μήνες- σε κανονικές, βιώσιμες και μακράς διάρκειας θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα συνδυάσουν όλα τους τα πλεονεκτήματα, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου