ΕΛΛΑΔΑ

Γεροβασίλη: Οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη στιγμή

γεροβασίλη-οι-εκλογές-δεν-είναι-χρήσι-415038

Νέο γρίφο στις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τις εκλογές προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη. «Οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη στιγμή και δεν είναι και στις προθέσεις της κυβέρνησης» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμώντας παράλληλα ότι πάνω από 120 βουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη τα προαπαιτούμενα.

Η Ολγα Γεροβασίλη επεσήμανε, πως «το θέμα μας είναι να μη χαθεί ο στόχος, είναι αυτονόητο ότι αν ακολουθούνται δυο διαφορετικοί δρόμοι, αυτοί οι δρόμοι θα είναι αποκλίνοντες και όχι συγκλίνοντες εφόσον αυτό συνεχιστεί. Νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό να συμβεί αλλά πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις όλων, στις προθέσεις όλης της κυβέρνησης, να μην φτάσουμε σε τέτοια θέματα.. Ωστόσο ξέρετε είναι δυναμική η κατάσταση, ρευστή και νομίζω ότι κάθε μέρα στο πολιτικό σκηνικό θα αποτυπώνονται και οι συσχετισμοί. Αλλά σίγουρα οι εκλογές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μπροστά σε πολύ σκληρό δίλημμα πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικές. «Διότι πιθανόν όλοι δεν εκτιμούμε στον ίδιο βαθμό το άμεσο και το αναγκαίο και το επιτακτικό. Αυτό όμως πιστεύω ότι και οι μέρες που πέρασαν βοήθησαν για να κατανοηθεί καλύτερα η αναγκαιότητα και ενδεχομένως να αντιμετωπισθεί και ένα πρώτο, θα το έλεγα σοκ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Πιστεύω», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «ότι υπάρχει πολιτική ωριμότητα στους περισσότερους τουλάχιστον και αυτό αποτυπώθηκε και στην πρώτη ψηφοφορία, νομίζω θα αποτυπωθεί και τώρα. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να στρίψουμε λίγο πριν τον γκρεμό και αυτό ακριβώς κάναμε. Διότι από την άλλη πλευρά υπήρχε η άτακτη χρεοκοπία με grexit και όλα όσα συνεπάγεται τα οποία, νομίζω, ήταν μη διαχειρίσιμα. Επομένως ήταν υποχρεωτικό βήμα και μία απάντηση σε ένα πολύ σκληρό και εκβιαστικό δίλημμα… Κατά την άποψή μου χρήσιμη πολιτική και αριστερή πολιτική είναι αυτή η οποία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού οποιοδήποτε βήμα και αν χρειαστεί να κάνεις ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις ένα βήμα πίσω. Το θέμα μας είναι να μη χαθεί ο στόχος».

tvxs.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου