ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ αίρει τα έκτακτα μέτρα φρούρησης τραπεζών λόγω της επαναλειτουργίας

η-ελ-ασ-αίρει-τα-έκτακτα-μέτρα-φρούρηση-414878

Αρση από την Δευτέρα το πρωί των έκτακτων μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί σε σημεία που υπάρχουν υποκαταστήματα τραπεζών λόγω της τραπεζικής αργίας.

Σε διαταγή του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνεται ότι η φρούρηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παύει να ισχύει.

Στην ίδια διαταγή επισημαίνεται πως οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα προβλήμτα.

Επίσης όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην διαταγή αναφέρεται πως το άνοιγμα των τραπεζών σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η «αυξημένη – ανελλιπής επιτήρηση όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προς το σκοπό της τήρησης της τάξης, αποτροπής κλοπών και ληστειών, τόσο σε βάρος αυτών, όσο και σε βάρος των συναλλασσομένων και υπαλλήλων σε αυτά».

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν σχεδιαστεί μέτρα που αφορούσαν αυξημένη επιφυλακή σε τράπεζες όπου συγκεντρώνονταν μεγάλος αριθμός πολιτών για αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ ενώ υπήρχε περιφρούρηση σε όσα υποκαταστήματα λειτουργούσαν για να εξυπηρετήσουν συνταξιούχους.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όπως έλεγαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «είμασταν προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε πιθανό ή απίθανο περιστατικό που θα μπορούσε να συμβεί αλλά οι πολίτες έδειξαν ψυχραιμία και υπομονή κατά τις συναλλαγές τους».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου