ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι 20 Αυγούστου θα έχει συμφωνηθεί το 3ο Μνημόνιο λέει η Γεροβασίλη

μέχρι-20-αυγούστου-θα-έχει-συμφωνηθεί-το-413277

Έναν μήνα «καυτών» διαπραγματεύσεων προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην οποία σημειώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο είναι η 20η Αυγούστου.

Τον μήνα, δηλαδή, που συνηθίζεται να ταυτίζεται με τα αποκαλούμενα «μπάνια του λαού» τα στελέχη της κυβέρνησης θα συζητούν τους όρους διάσωσης της χώρας με το ύψος της «λυπητερής» να παραμένει ακόμα άγνωστο. Με βάση τα πρώτα δύο πακέτα μέτρων – με τις αυξήσεις του ΦΠΑ και τις αλλαγές στους πλειστηριασμούς – ο φετινός Αύγουστος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον μήνα που οι πολίτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους καθώς ο λογαριασμός από Σεπτέμβριο αναμένεται βαρύς.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζει φήμες τα περί ψήφισης μέτρων για αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες στις αρχές Αυγούστου.

Στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν στις 12 Ιουλίου με τους δανειστές. Ειδικά, δε, για το συνταξιοδοτικό η κυρία Γεροβασίλη σημειώνει ότι η ψήφισή του μετατέθηκε για αργότερα κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς.

«Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη» συμπλήρωνει η κυρία Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυρίας Γερβοασίλη τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου