ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την τιμή του γάλακτος

ερώτηση-συριζα-στη-βουλή-για-την-τιμή-τ-412096

Την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στα αποτελέσματα της εφαρμογής της «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» σε σχέση με το γάλα και την τιμή του στην αγορά ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νέων κανόνων εμπορίας του γάλακτος επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις και την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό νομοσχέδιο.

«Οι τιμές για τον καταναλωτή όχι μόνο δεν έπεσαν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκε και άνοδός τους. Οι μόνες αυξήσεις που σημειώθηκαν ήταν στα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών, ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές παραγωγού έπεσαν σε τέτοια επίπεδα που πολλές κτηνοτροφικές μονάδες φαίνεται πλέον να οδηγούνται σε αφανισμό» αναφέρουν στην ερώτηση.

Τονίζουν, επίσης, ότι «το περίφημο ’γάλα ημέρας’ ακόμη δεν έχει εμφανισθεί στην αγορά και δεν προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο», κάνοντας παράλληλα λόγο για «προεκλογικό τρικ» που χρησιμοποιήθηκε «για να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων εκ της κυβέρνησης υποτίθεται ότι διαφωνούσαν».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου