ΕΛΛΑΔΑ

Eπίδειξη δύναμης αντιεξουσιαστών. «Αγρια» νύχτα στα Εξάρχεια

eπίδειξη-δύναμης-αντιεξουσιαστών-αγ-411587

Επίδειξη δύναμης και μήνυμα ισχυροποίησης του «άβατου» των Εξαρχείων, θέλησαν να δώσουν ομάδες αντιεξουσιαστών, μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ, προβαίνοντας σε επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο.

Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων μπήκε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και στις 21:45 επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Μία ακόμη ανάλογη επίθεση καταγράφηκε στις 22:30 στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ένας στο πόδι και ένας στο χέρι και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ η οδός Πατησίων παρέμενε κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως αργά τη νύχτα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι τις προηγούμενες επτά ημέρες, που είχε εξαγγελθεί η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, δεν είχε εκδηλωθεί καμία επίθεση, «δείγμα» της προετοιμασίας που ενδεχομένως γινόταν για την «υποδοχή», όπως εκτιμούν. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες της κίνησης των ένστολων συνδικαλιστών, θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ανησυχούν για «δράσεις» εναντίον μεμονωμένων αστυνομικών και αύξησης της έντασης και σφοδρότητας επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα θεωρούν ότι η συνδικαλιστική ενέργεια «συσπείρωσε» συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που βρίσκονταν σε διάσταση, εναντίον του ένστολου «κοινού εχθρού».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου