ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης για Βαλαβάνη: Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια να πάρω κι εγώ

πανούσης-για-βαλαβάνη-πού-τα-βρήκε-αυτ-411224

Σφοδρή κριτική στη Νάντια Βαλαβάνη άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης για τα περί παρακολουθήσεών της που η ίδια κατήγγειλε.

«Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» είπε στον Βήμα 99,5.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «κακή διαχείριση ενός συμβάντος» και ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ είναι υπηρεσία που προστατεύει τη χώρα από ξένους και όχι από τους Έλληνες. «Δεν παρακολουθούνται Έλληνες. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία» είπε.

Αναφερόμενος στην κ. Βαλαβάνη είπε: «Το πιο απλό πράγμα ήταν να πει ότι “δεν έχω κάνει τίποτα , αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου”. Θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος. Αντ’ αυτού, εμφανίστηκε μια γενική συνωμοσιολογία».

Για την κυβέρνηση και τους διαφωνούντες

Ο Γιάννης Πανούσης τόνισε ότι «δεν μπορεί να έχουμε τρικομματική κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια διαφωνία σε μία διάταξη. «Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική. Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες , από αυτούς, που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως άλλο κόμμα. Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους, απλώς για λειτουργικούς».

Και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους προβλήματα λύνονται συνήθως όταν κόβεται ο γόρδιος δεσμός «διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι τώρα δεν είναι πια πρωθυπουργός, αλλά ηγέτης.
«Πρωθυπουργός γίνεσαι με την ψήφιση του λαού, ηγέτης γίνεσαι με δύσκολες αποφάσεις» είπε.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εκλογών, απάντησε λακωνικά: «Δεν γλιτώνονται».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου