ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή διαφοροποίηση Κουβέλη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

μικρή-διαφοροποίηση-κουβέλη-για-τον-π-411140

Σύνδεση της προεδρικής εκλογής, με τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο και το πολιτικό κλίμα της εποχής, έκανε ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας μικρή διαφοροποίηση από τις έως τώρα διακηρυγμένες θέσεις του για το θέμα.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφεύγει να αναφέρει ευθέως ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε κάλπες, κάνοντας λόγο για «ανοιχτό ενδεχόμενο».

Μιλώντας για τις σχέσεις ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως δύναμη του προοδευτικού χώρου, χωρίς να υποστέλλει την κριτική της. «Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία μεταξύ ρεαλιστικών θέσεων και ανεδαφικών δογματισμών. «Είναι θετικό, βέβαια ότι με πρόσφατες κινήσεις του δείχνει να εγκαταλείπει την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας και να προσανατολίζεται στην αναζήτηση κοινών τόπων με άλλες δυνάμεις σε υπαρκτά κοινωνικά μέτωπα», προσθέτει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που βάζει είναι «η βούληση να ωθήσουμε όλοι μαζί, με ειλικρίνεια και χωρίς μικροκομματικές μεθοδεύσεις, τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση». Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπει και πάλι στη Βουλή.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου