ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ένταση με γονείς στην κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ

ωραιόκαστρο-ένταση-με-γονείς-στην-κατ-410908

Ένταση σημειώθηκε έξω από το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/09), σύμφωνα με μαθητές του σχολείου, όταν “θερμόαιμοι” γονείς ζήτησαν να σταματήσει η κατάληψη που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Όπως δήλωσαν μαθητές στο GRTimes.gr, συγκεκριμένος γονιός απείλησε με χειροδικία μαθητές, εξυβρίζοντας κάποιους από αυτούς, ενώ ένας άλλος παρότρυνε εκπαιδευτικό να χρησιμοποιήσει κόφτη στην αλυσίδα με την οποία ήταν κλειδωμένη η πόρτα, ενώ οι μαθητές είχαν τα χέρια τους πάνω στην αλυσίδα.

Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία, η οποία όταν έφτασε το επεισόδιο είχε λήξει. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, απλά κατέγραψαν το γεγονός της κατάληψης και αποχώρησαν.

Τόσο οι μαθητές του 2ου Λυκείου, όσο και αυτοί του 1ου που βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, με ψηφοφορία τους πριν από λίγη ώρα αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις οι οποίες ξεκίνησαν χθες, Τρίτη (22/09).

Σε καραντίνα 16 άτομα

Σύμφωνα με μαθητές του 2ου Λυκείου, η κατάληψη ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για το γεγονός ότι υπάρχει τμήμα στο οποίο είναι σε καραντίνα 16 άτομα, με αποτέλεσμα να κάνουν μάθημα μόνο τα 9, χωρίς αυτό να κλείσει.

Την ίδια στιγμή, όπως λένε, δύο τμήματα στεγάζονται σε υπόγειο χωρίς παράθυρο με μόνο έναν υποτυπώδη εξαερισμό που δεν καλύπτει τις ανάγκες του χώρου με αποτέλεσμα οι μαθητές να δυσφορούν.

Διαμαρτύρονται επίσης για τη νέα περίφραξη που μπήκε στο συγκρότημα η οποία σύμφωνα με τους ίδιους κάνει το χώρο να μοιάζει με φυλακή, καθώς είναι πολύ ψηλή τη στιγμή μάλιστα που όπως υποστηρίζουν η κεντρική πόρτα του σχολείου στην αυλή παραμένει ανοιχτή χωρίς φύλαξη στη διάρκεια των μαθημάτων.

Με την περίφραξη και τις αθλητικές υποδομές σχετίζονται και τα αιτήματα της κατάληψης του 1ου Λυκείου και σύμφωνα με όσα είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που ενημερώθηκαν, ανάμεσα στα αιτήματα ήταν και να υπάρχουν μπάλες για τα αθλήματα.

Grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου