ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσόγονος: Δεν θα ωφελούσε καθόλου η άμεση προσφυγή στις κάλπες

χρυσόγονος-δεν-θα-ωφελούσε-καθόλου-η-ά-409309

Εναντίον της άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω εκλογών τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, την επομένη της ψήφισης του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων στη Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το σενάριο να πάμε άμεσα σε εκλογές δεν θα ωφελούσε καθόλου τον τόπο, έχουμε μπροστά μας μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε κλείσει τίποτα με τους δανειστές, δύσκολα νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη» τόνισε στο Mega.

Επισήμανε ότι «συνταγματικά μια κυβέρνηση δεν χρειάζεται να υποστηρίζεται από 151 βουλευτές σε όλες τις ψηφοφορίες» και πολιτικά «θα μπορούσε να κάνει κανείς κάποιες χρονικές παραχωρήσεις, να πάνε πιο πίσω οι εκλογές ούτως ώστε προηγουμένως να έχουμε διασφαλίσει ότι τουλάχιστον δεν θα χρεοκοπήσουμε».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι θα είχε νόημα να υπάρξει μια θέση ζητήματος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και θα ήταν σημαντικό «αν την έχει ακόμα με διαφοροποιήσεις».

«Δεν βρισκόμαστε σε μια συνηθισμένη περίοδο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες “εκπτώσεις” από όλους» είπε, ενώ ανέφερε ότι σαφώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί «για μια τετραετία, αλλά το να γίνουν οι εκλογές χωρίς να έχει γίνει καμία συμφωνία είναι άκρως παρακινδυνευμένο».

Για την αρνητική ψήφο πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι πειστική εάν δεν συνοδεύεται από αντιπρόταση και δυστυχώς στο σημείο που έχουμε φθάσει οι άλλες εναλλακτικές είναι ακόμα χειρότερες».

«Είναι φανερό ότι υπάρχει μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφωνία αρχής που όσο περνάνε οι μέρες και οι ψηφοφορίες φαίνεται ολοένα και δυσκολότερο να γεφυρωθεί άρα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο της διάσπασης μέσα σε έναν ορίζοντα κάποιων μηνών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τους δανειστές σημείωσε ότι «δεν έχουν υπομονή και το σχέδιό τους εν πολλοίς δεν στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήταν στους 32 διαφωνούντες εάν ήταν στην ελληνική Βουλή ενώ για την στάση του Γ. Βαρουφάκη είπε ότι δεν βοηθάει και ότι είναι φανερό ότι ως ΥΠΟΙΚ «είχε κάνει εντελώς λανθασμένους υπολογισμούς και εκτιμήσεις ως προς τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων και ως προς τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου