ΕΛΛΑΔΑ

57 υπογραφές για να μείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

57-υπογραφές-για-να-μείνει-ο-βαγγέλης-με-408639

Με «τελεσίγραφο» για εκλογή αρχηγού στις 30 Αυγούστου και με 57 υπογραφές βουλευτών υπέρ του, απαντά ο Βαγγέλης Μεΐμαράκης στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ της Νέας Δημοκρατίας και στο άτυπο «μέτωπο» Βορίδη – Μητσοτάκη.

Η ρελάνς Μεϊμαράκη έρχεται μετά το αίτημα που έθεσαν δημοσίως ο Μάκης Βορίδης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου – το δε σαφές μήνυμα που στέλνει ο μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ είναι πως εάν το κόμμα δεν τον θέλει, εκείνος προτιμά να φύγει πρώτος.

Με αυτό το δίλημμα θα προσέλθει αύριο στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όπου και αναμένεται να ζητήσει καθαρές λύσεις: Ή θα πάρει ισχυρή εντολή για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος έως την άνοιξη του 2016 και το συνέδριο ή θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στις 30 Αυγούστου.

Την κίνηση Μεϊμαράκη έρχονται να στηρίξουν και τουλάχιστον 57 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συνυπογράφουν κείμενο υπέρ της παραμονής του στην ηγεσία έως στην άνοιξη. Η συλλογή υπογραφών έγινε πριν από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και στο κείμενο αναφέρεται ότι ο μεταβατικός πρόεδρος θα πρέπει να παραμείνει στην θέση του και να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία η οποία θα πρέπει να έχει διεξαχθεί πριν από το τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει την άνοιξη του 2016.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί τη συνείδηση της παράταξης. Κλήθηκε να ηγηθεί της παράταξης και απέδειξε ότι γνωρίζει να υπερασπίζεται τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που καθόρισαν την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο με τις 57 υπογραφές, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει συναίσθηση των ευθυνών τους, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας αυτής της παράταξης. Με την ωριμότητα που τον διακρίνει θα δρομολογήσει και θα εγγυηθεί ο ίδιος τις διαδικασίες για το συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τότε όμως πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους».

Ανάμεσα στους 57 βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο υπέρ Μεϊμαράκη είναι οι Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τασούλας, Σοφία Βούλτεψη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θεόδωρος Φορτσάκης.

tvxs.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου