ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέο πρόγραμμα επισκέψεων για τα σχολεία από το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης

εθνικό-αστεροσκοπείο-αθηνών-νέο-πρόγ-408014

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει πάλι τις πύλες του στους μαθητές σχολείων από όλη την επικράτεια. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν τόσο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από την τρίτη δημοτικού και άνω, όσο και την δευτεροβάθμια καλύπτοντας και τις τρεις γυμνασιακές τάξεις.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, «στόχος δεν είναι η απλή μεταφορά τυπικών αστρονομικών γνώσεων, αλλά τοποθετώντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος τους μαθητές, να προσφέρουμε τις εμπειρίες εκείνες που μπορούν να συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τις νέες γνώσεις με την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας του κόσμου που μας περιβάλλει».

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης οργανώνει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών, που προσφέρεται πρωινές ώρες συγκεκριμένες ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις με σύγχρονα εποπτικά μέσα, επίδειξη του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL και σύντομη προβολή ταινίας αστρονομικού περιεχομένου. Όπου αυτό είναι εφικτό, κι εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, υπάρχει και η δυνατότητα ηλιακής παρατήρησης η οποία πραγματοποιείται με ψηφιακά μέσα. Οι θεματικές ομιλίες εστιάζουν σε ζητήματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Κοσμολογίας και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες αλλά και στις απαιτήσεις των μαθητών των διαφορετικών επιπέδων.

Για τα σχολεία εκτός του νομού Αττικής τα προγράμματα μπορούν να προσφέρονται διαδικτυακά μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ κατόπιν συνεννόησης, ενώ για όλα τα λύκεια συνιστάται η συμμετοχή στο βραδινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου υπάρχει και η δυνατότητα της ψηφιακής παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης αλλά και για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2103490022 & 2108109107 καθημερινές 9-2 μμ ή για περισσότερες πληροφορίες να επισκεφτούν το www.noa.gr.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου