ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: Ερχεται χαριστική βολή στο ασφαλιστικό

κκε-ερχεται-χαριστική-βολή-στο-ασφαλι-406168

Οι εξελίξεις αναφορικά με το ασφαλιστικό αποτελούν για το ΚΚΕ το νέο πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την περαιτέρω αποδυνάμωση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του, ο Περισσός χαρακτηρίζει «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα τις κυβερνητικές προθέσεις στους τομείς αυτούς.

Παράλληλα, το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «εμπαίζει τον λαό με την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που θα αφορά την πιο ακραία φτώχεια, όπως αυθαίρετα την ορίζουν κυβέρνηση και Ε.Ε., και θα συνοδευτεί με περικοπές άλλων κοινωνικών επιδομάτων». Τις εξελίξεις αυτές θεωρεί το κόμμα ως απόλυτη επιβεβαίωση της πεποίθησης ότι «ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι στρωμένος με ακόμα μεγαλύτερα ερείπια λαϊκών δικαιωμάτων».

Εν τω μεταξύ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απηύθυνε επιστολή προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλεια κ. Κάθριν Αστον σχετικά με τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Στην επιστολή χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της περασμένης Πέμπτης, ενώ γίνεται λόγος για «ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ». Αναφέρεται, επίσης, ότι «η πολιτική της Ε.Ε. συνιστά συμμετοχή και συνενοχή στο διαρκές βάρβαρο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, ενισχύει τη διαιώνιση της ισραηλινής αιματηρής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, αποτελεί πρόκληση για τους λαούς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με την επιστολή τους προς την κ. Αστον ζητούν «να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ και το λεγόμενο “Σχέδιο Δράσης” με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας”. Να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες, οικονομικές – εμπορικές και στρατιωτικές, της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της με το Ισραήλ».

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου