ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από ένα κιλό κάνναβης και όπλο σε σπίτι στην Ξάνθη

πάνω-από-ένα-κιλό-κάνναβης-και-όπλο-σε-σ-405033

Αξιόπιστες αποδείχθηκαν οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ξάνθης για έναν κάτοικο οικισμού της ευρύτερης περιοχής του νομού, καθώς κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν επιβεβαίωσαν ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο το μεσημέρι της Τετάρτης στην κατοικία του υπόπτου, ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους και ανακάλυψαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 174,6 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ κατέσχεσαν και ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν διέθετε άδεια κατοχής. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και για παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Φύλαγε παντού κάνναβη και ψυχοτρόπα φυτά

Γεμάτο ναρκωτικά ήταν το σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας, όπου έγινε έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας και συνελήφθη! Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατασχέθηκαν ένα γυάλινο βάζο, δυο νάιλον σακούλες και τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 71,9 γραμμαρίων, μια συσκευασία με μείγμα κάνναβης και καπνού βάρους 2,8 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης, μια συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών βάρους 16 γραμμαρίων που ήταν εμποτισμένα με ναρκωτική ουσία, ένας τρίφτης κάνναβης και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13,6 γραμμαρίων και 180 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή ενός Έλληνα που υποβλήθηκε σε στοχευμένο έλεγχο από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλειδών στην Κω και, μετά την σύλληψή του, έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 319,3 γραμμαρίων και δύο θρυμματιστές. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω με δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου