ΕΛΛΑΔΑ

Με επίσχεση υπηρεσιών απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί

με-επίσχεση-υπηρεσιών-απειλούν-τον-εο-404712

Μονόδρομο χαρακτηρίζουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί την επίσχεση παροχής υπηρεσιών, απαντώντας στην προειδοποίηση του Οργανισμού για διακοπή της σύμβασης συνεργασίας με όσους γιατρούς αρνούνται να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκαθαρίζει ότι «επιστρέφουμε την απειλή και προειδοποιούμε τον ΕΟΠΥΥ ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και μια καθολική επίσχεση παροχής υπηρεσιών ειναι πλέον μονόδρομος για το σύνολο του ιατρικού κόσμου».

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την μη έκδοση του ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων συνεργασίας τους με τον Οργανισμό, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, τις απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012 και τις τρέχουσες αμοιβές για τις οποίες δεν έχει καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο, τα όρια αντοχής των ιατρών του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές μας απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων. Κατόπιν αυτού η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας είναι σχεδόν αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τις σοβαρές παραλείψεις της στις επερχόμενες δυσλειτουργίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου