ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση ΕΣΡ: 7 οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν

απόφαση-εσρ-7-οι-τηλεοπτικές-άδειες-που-404443

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε ομοφώνως να προτείνει επτά άδειες σε κανάλια πανελλαδική εμβέλειας αφού προηγουμένως το Συμβούλιο είχε χωριστεί στα δύο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theTOC στο τραπέζι έπεσαν δυο προτάσεις.

Τα 4 μέλη του ΕΣΡ (που έχουν προταθεί από ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι πρότειναn να δοθούν 8 άδειες γενικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας και στη δεύτερη φάση 1 επιπλέον άδεια θεματικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΕΣΡ (έχουν προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) είχαν προτείνει 6 άδειες γενικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας και στη δεύτερη φάση 3 επιπλέον άδειες θεματικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας.

Στο τέλος υπήρξε μια συμβιβαστική πρόταση για 7 άδειες γενικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας και στη δεύτερη φάση 2 επιπλέον άδειες θεματικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση καταγράφηκε συνολικά ενόχληση για τις «υποδείξεις» που έχει δεχθεί προσφάτως το ΕΣΡ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεοπτική μεταχείριση των ειδήσεων από την εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δηλώνει δικαιωμένος

Την απόφαση του ΕΣΡ θα πρέπει τυπικά να επικυρώσει ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς και εν συνεχεία από κοινού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσδιορίσουν το τίμημα για την απόκτηση των αδειών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, είχαν δοθεί 4 τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, το ΣτΕ με απόφαση του που δημοσιεύθηκε αρχές του 2017 είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τη γνωμοδοτική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν στον επικείμενο διαγωνισμό, δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί. Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου